Een nieuwe duurzame trend?

Duurzaamheid bij Original UnverpacktAfgelopen tijd zie ik het steeds vaker tegenkomen: supermarkten zonder verpakkingen. Zoals laatst in de Trouw: “Supermarkt zonder verpakkingen opent in Berlijn”. Ik ben benieuwd wanneer andere winkels en supermarkten overstappen op het duurzame concept van Original Unverpackt.

Original Unverpackt heeft geen etenswaren met verpakkingen in de winkel staan. Dit is goed voor het milieu en je tapt precies hoeveel je nodig hebt van een bepaald product.

Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt gevonden, moet dit nog wel verder ontwikkelen denk ik: consumenten zijn ook wel gesteld op hun vertrouwde merken en producten. Mensen zijn over het algemeen groepsdieren en stappen pas over wanneer anderen in hun omgeving dit ook doen of wanneer het concept van Original Unverpackt wat bekender wordt.

Er zijn nog maar weinig van deze winkels. In Londen is ooit een en dergelijke winkel gestart, deze shop haalde het niet, ondanks de media-aandacht. In Austin (Texas) en in Antwerpen lijkt het wel al te werken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s