Een nieuwe duurzame trend?

Duurzaamheid bij Original UnverpacktAfgelopen tijd zie ik het steeds vaker tegenkomen: supermarkten zonder verpakkingen. Zoals laatst in de Trouw: “Supermarkt zonder verpakkingen opent in Berlijn”. Ik ben benieuwd wanneer andere winkels en supermarkten overstappen op het duurzame concept van Original Unverpackt.

Original Unverpackt heeft geen etenswaren met verpakkingen in de winkel staan. Dit is goed voor het milieu en je tapt precies hoeveel je nodig hebt van een bepaald product.

Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt gevonden, moet dit nog wel verder ontwikkelen denk ik: consumenten zijn ook wel gesteld op hun vertrouwde merken en producten. Mensen zijn over het algemeen groepsdieren en stappen pas over wanneer anderen in hun omgeving dit ook doen of wanneer het concept van Original Unverpackt wat bekender wordt.

Er zijn nog maar weinig van deze winkels. In Londen is ooit een en dergelijke winkel gestart, deze shop haalde het niet, ondanks de media-aandacht. In Austin (Texas) en in Antwerpen lijkt het wel al te werken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s