Online marketing: niet meer weg te denken

Wat kun je bereiken met Facebook en andere social media, wat je niet met je website kunt bereiken? Lees hier meer.

Vindbaarheid op Google

Hebben mensen de vraag naar jouw product of dienst al? Dan moet je een website hebben die vindbaar is op Google! Dit is de zogeheten pull-marketing. Je trekt consumenten naar jouw product. Om optimaal van de Googleservices gebruik te maken, kun je SEO en SEA gebruiken. SEA is het advertentiegedeelte (betaald) en SEO is een techniek die je toepast waardoor Google je hoog in de zoekresultaten zet (gratis). Dit moet wel op een goede manier gebeuren, anders ziet Google het als misbruik. Sta je hoog in de zoekresultaten? Dan ben je voor de consument betrouwbaarder.

Creëer vraag via social media

Je bent voor mensen ook al een stuk betrouwbaarder als je veel volgers op social media hebt (en vooral als dat vrienden van hen zijn). Maar social media zegt het al: mensen zitten hierop voor hun sociale leven. Het is goed om te adverteren via Facebook, je kunt hiermee behoefte naar jouw dienst of product creëren. Dit heet push-marketing. Dit is een verschil met je website, als potentiële klanten op je website komen hebben ze de behoefte naar jouw product of dienst al.

Wil je naast Facebook op nog meer platformen te vinden zijn? Twitter wordt veelal gebruikt als klantenservice, dus dat is vaak ook handig om te gebruiken. Maar kijk voorderest vooral naar de socialmediakanalen die voor jouw bedrijf relevant zijn, anders heb je er alleen maar veel werk aan.

Meten is weten

Om een bruggetje te maken: als je wilt weten welke socialmediakanalen écht voor verkeer naar je website zorgen, gebruik Google Analytics. Hiermee meet je onder andere je bezoek en waar het vandaan komt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s