Jumbo neemt La Place over: een andere weg naar Rome

Er zijn meedere wegen die naar Rome leiden, toch? Ahold-topman noemt overname La Place door Jumbo ‘een andere weg naar Rome’.

Ahold ziet weinig in de retailrestaurants waar sommige concurrenten in Nederland op inzetten.  Voor Ahold zijn deze restaurants in ieder geval ‘te langzaam voor de snelle hap’. Dat zei Ahold-topman Dick Boer in een toelichting op de donderdag gepresenteerde jaarcijfers van het supermarktconcern. Boer denkt met de ‘AH to go’-formule beter aan te sluiten bij de wens van klanten die snel iets willen eten. Nederlanders willen volgens de topman in restaurants liever meer de tijd nemen.

Albert Heijn-concurrent Jumbo nam onlangs restaurantketen La Place over uit de boedel van het failliete V&D. Daarnaast baat het met de Jumbo Foodmarkt ook al een supermarktformule uit waar eten vers wordt bereid. Boer noemt die aanpak ‘een andere weg naar Rome’. Jumbo kreeg wel een tegenslag te verwerken met het faillisement van V&D. Dat maakt het uitbaten van de vestigingen van La Place in V&D-winkels onmogelijk.

Bron: ANP

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s