Jumbo neemt La Place over: een andere weg naar Rome

Er zijn meedere wegen die naar Rome leiden, toch? Ahold-topman noemt overname La Place door Jumbo ‘een andere weg naar Rome’.

Ahold ziet weinig in de retailrestaurants waar sommige concurrenten in Nederland op inzetten.  Voor Ahold zijn deze restaurants in ieder geval ‘te langzaam voor de snelle hap’. Dat zei Ahold-topman Dick Boer in een toelichting op de donderdag gepresenteerde jaarcijfers van het supermarktconcern. Boer denkt met de ‘AH to go’-formule beter aan te sluiten bij de wens van klanten die snel iets willen eten. Nederlanders willen volgens de topman in restaurants liever meer de tijd nemen.

Albert Heijn-concurrent Jumbo nam onlangs restaurantketen La Place over uit de boedel van het failliete V&D. Daarnaast baat het met de Jumbo Foodmarkt ook al een supermarktformule uit waar eten vers wordt bereid. Boer noemt die aanpak ‘een andere weg naar Rome’. Jumbo kreeg wel een tegenslag te verwerken met het faillisement van V&D. Dat maakt het uitbaten van de vestigingen van La Place in V&D-winkels onmogelijk.

Bron: ANP

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s