Wat kunnen wij van social media verwachten in 2017?

WhatsApp is het grootste online platform in 2017. Met als nieuwe binnenkomer in de top 5: Instagram. Dit platform stijgt relatief het sterkst. Facebook groeit met name onder de oudere doelgroep, er is een daling van 8% onder jongeren tussen de 15 en de 19 jaar te zien… Wat kunnen wij nog meer van social media verwachten in 2017?

Dit blijkt uit nationaal onderzoek van Newcom. WhatsApp is het grootste online platform in 2017. Alleen al in Nederland wordt het door 10,9 miljoen mensen gebruikt. Facebook volgt met 10,4 miljoen gebruikers. Onder jongeren daalt het gebruikt van Facebook met maarliefst 8 % en groeit onder ouderen.

Op de derde plek staat YouTube met zo’n 1,7 miljoen gebruikers. Het dagelijkse gebruik hiervan is gestegen, zo ook bij LinkedIn en Instagram, de 2 laatste in de top 5. Twitter is door Instagram uit deze top 5 geduwd. Twitter is niet gedaald, maar Instagram is gewoon erg gegroeid.

Na Twitter staat Pinterest op de lijst van meeste gebruikers in Nederland, een groei van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarna volgt Snapchat, naast Instagram de grootste groeier onder jongeren tot 34 jaar. Over het algemeen: het gebruik van social media blijft stijgen, zorgen om privacy blijven hoog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s